Cybercrime
Cybercrime is een groeiende zorg voor zowel bedrijven als individuen. Met de voortdurende vooruitgang van technologie komen ook nieuwe mogelijkheden voor hackers om in te breken in systemen, gevoelige gegevens te stelen en schade aan te richten.
Het NFO voert in opdracht van de Rechtspraak, organisaties en particuliere opdrachtgevers onderzoek uit naar cybercrime. De onderzoeken op het gebied van cybercrime worden uitgevoerd door geregistreerde en gecertificeerde ethisch hackers en digitaal (forensische) onderzoekers. De verkregen informatie wordt erkend als bewijs in juridische procedures.
Door onze expertise zijn wij in staat om te denken als hackers en om de ‘wie-wat-hoe vraag’ te beantwoorden. Ons onderzoek naar cybercrime levert inzicht in de aard van cyberincidenten, inclusief de identiteit van daders, de gebruikte methoden en de getroffen doelwitten. Door deze informatie te analyseren, streven we ernaar om effectieve strategieën te ontwikkelen voor preventie en respons, gericht op het beschermen van organisaties tegen cyberaanvallen.
Naast onderzoek naar cybercrime bieden wij ook deskundig advies en trainingen over preventiemaatregelen om organisaties en individuen te helpen zich te beschermen tegen cybercriminaliteit. Onze inzichten en aanbevelingen dragen bij aan het versterken van cyberveiligheid en het verminderen van de risico's van cyberaanvallen, waardoor organisaties en individuen beter beschermd zijn tegen digitale dreigingen.
Expertise in cyberincidenten | In te schakelen bij:
- Datalekken: Een bedrijf dat slachtoffer wordt van een datalek waarbij persoonlijke gegevens van klanten of werknemers worden blootgesteld, zoals namen, adressen, creditcardgegevens, of socialezekerheidsnummers.
- Ransomware-aanvallen: Wanneer kwaadwillende actoren de systemen van een organisatie binnendringen en deze vergrendelen totdat er losgeld is betaald. Dit kan leiden tot aanzienlijke financiële schade en verstoring van de bedrijfsvoering.
- Phishing-aanvallen: E-mails of berichten die worden verzonden met als doel gebruikers te misleiden om vertrouwelijke informatie te verstrekken, zoals inloggegevens of financiële gegevens, vaak met behulp van nepwebsites die lijken op legitieme sites.
- Malware-infecties: Besmetting van computersystemen met kwaadaardige software die schade kan aanrichten, gegevens kan stelen of systemen kan overnemen voor criminele doeleinden.
- Supply Chain-aanvallen: Aanvallen die gericht zijn op zwakke punten in de toeleveringsketen van een organisatie, zoals het compromitteren van software-updates om toegang te krijgen tot de systemen van gebruikers.
- Insider Threats: Incidenten waarbij interne gebruikers, zoals werknemers of aannemers, misbruik maken van hun toegangsrechten om schade aan te richten aan systemen, gegevens of de reputatie van een organisatie.
- Social Engineering: Manipulatie van individuen binnen een organisatie om gevoelige informatie vrij te geven, toegang te verlenen tot systemen, of acties te ondernemen die schadelijk zijn voor de beveiliging van de organisatie.
- Cryptojacking: Het ongeautoriseerd gebruik maken van de rekenkracht van computersystemen om cryptocurrency te delven, vaak zonder medeweten of toestemming van de eigenaar van het systeem.
Heeft u vragen over cybersecurity, wil u onderzoek naar cybercriminaliteit uit laten voeren, of u/uw organisatie beter beschermen tegen digitale dreigingen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te helpen met advies, ondersteuning en oplossingen op maat.
Contact
Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.