• Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau

Beeldonderzoek


Video- en beeldoptimalisatie

Videobeelden of foto´s kunnen een belangrijke rol spelen tijdens een forensisch onderzoek. Vaak is het beeldmateriaal van slechte kwaliteit. Er zijn verschillende technieken om de kwaliteit van de beelden sterk te verbeteren. Onderstaand voorbeeld toont onze mogelijkheden op dit gebied.


Biometrie

De techniek van lengtemeting en gezichtsvergelijking wordt vaak toegepast om iets te kunnen zeggen over de vraag of een verdachte al dan niet op een video / afbeelding staat. Aan de hand van een reconstructie met behulp van de verdachte zelf of aan de hand van de (bekende) lengtes van objecten die ook op het beeldmateriaal staan worden aanwijzingen verkregen voor identificatie of uitsluiting van de verdachte.

Authenticiteitsonderzoek

Een authenticiteitsonderzoek richt zich op de vraag om antwoord te geven over de uniekheid van video- of beeldmateriaal. Tevens kan tijdens een dergelijk onderzoek worden vastgesteld met welke type camera een opname is gemaakt.

Contact

Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035 8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl. 

Neem direct contact met ons op:

035 - 82 00 347