• Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau

Cursus leugenherkenning


†Het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau organiseert in samenwerking met Gerard van den Berg, leugenexpert, een cursus / training op het gebied van leugenherkenning. De training is speciaal gericht op de doelgroep advocatuur. Het lesmateriaal is gebaseerd op een wetenschappelijke studie en voor iedere advocaat een goede aanvulling op zijn beroepsvervaardigheden.

Voor de te bepalen strategie in een zaak is het niet alleen belangrijk of getuigen de waarheid spreken, maar ook cliŽnten.†

De strafrechter kan een "kennelijk leugenachtige verklaring" meenemen voor het bewijs bij een veroordeling. De advocaat kan de kansen daarop beter leren inschatten en hierop anticiperen. Een verdachte kan de waarheid spreken, maar dit kan door de rechtbank anders worden beoordeeld. De†(grond)houding van cliŽnt is hierbij belangrijk. Hierin kan de advocaat adviseren; de wijze waarop wordt verklaard ter zitting kun je hiermee verbeteren. De training is zowel zakelijk alsook privť een ware aanvulling op de communicatieve vaardigheden.

De casussen die in de training aan bod komen hebben alle betrekking op de advocatuur. Zij zullen een sterk herkenbaar karakter dragen. We zullen aandacht besteden aan tekenen van bedrog bij uw gesprekspartner en zullen daarnaast inzicht geven in uw eigen non-verbale gedrag.

Aan bod komt de gentlemensagreement, een roofoverval verdachte, en een conflict over een bezoekregeling. In alle casus dient men achter de waarheid te komen.

Deze cursus wordt voornamelijk aangeboden als incompany cursus.†

Klik hier voor meer informatie†

Docent: Gerard van de Berg

Met ruim 10 jaar ervaring in het trainersvak en met zijn passie voor psychologie, wist hij op te klimmen tot leugenexpert. Na ruim 2 jaar ontwikkelen heeft deze training zijn huidige vorm gekregen. Door wetenschappelijke onderzoeken uit alle uithoeken van de wereld te bestuderen, te vertalen en tot training te vormen is deze leugentraining ontstaan.Curs

Neem direct contact met ons op:

035 - 82 00 347