• Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau

Telecommunicatie / GSM onderzoek


Onderzoek  historische telefoongegevens

Telecomgegevens, ook wel verkeersgegevens genoemd, zijn niet meer weg te denken uit strafzaken. Er worden vaak verstrekkende conclusies aan verbonden, terwijl de telecom-infrastructuur nooit is ontworpen om er een positie mee te bepalen.

In meerdere gevallen bleek een nader onderzoek van de telecomgegevens de grondslag voor vrijspraak. Behalve als belastend bewijsmateriaal kunnen verkeersgegevens ook als ondersteuning gebruikt worden voor de positie van de raadsman.

Mocht dat in een rechtszaak van belang zijn, dan kan naast het onderzoeken van de verkeersgegevens ook onderzoek gedaan worden naar de feitelijke dekking van gsm-masten (zendmasten), zodat vastgesteld kan worden of de conclusies van het openbaar ministerie gegrond zijn. Tevens kunnen op deze manier alibi's worden getoetst op aannemelijkheid.

Klik hier voor een kennisdocument over telecom gegevens


Analyse procedure geheimhoudersgesprekken

Naast onderzoek naar de betrouwbaarheid van verkeersgegevens kan er ook onderzoek gedaan worden naar "geheimhoudersgesprekken". Wanneer er een vermoeden is van het beluisteren van de gesprekken tussen geheimhouders en cliënten, kan onderzocht worden of de procedure m.b.t. het vernietigen van deze gesprekken correct is gevolgd.

Uitlezen mobiele telefoons 

Met behulp van specialistische apparatuur zijn wij instaat om vrijwel alle types mobiele telefoons uit te lezen. De gegevens uit de telefoon worden verkregen conform forensische richtlijnen. Hierbij wordt een hashwaarde berekend om de integriteit te waarborgen en kan het verkregen resultaat dienen als juridisch bewijs.


Onder andere de volgende informatie kan door ons inzichtelijk worden gemaakt:
 

  • telefoonboek-gegevens
  • laatst gebelde nummers
  • ontvangen gesprekken
  • verwijderde sms berichten
  • verwijderde foto / films
  • Internethistorie

Contact


Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035 8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Neem direct contact met ons op:

035 - 82 00 347