• Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau
  • Nationaal Forensisch OnderzoeksBureau

Cursus detailsCSI en Telecom in strafzaken


Datum
30 Jun 2017

Organisatie
Teurlings & Ellens Advocaten

Doelgroep
Strafrechtadvocatuur

Omschrijving


Als strafrechtadvocaat wordt u in toenemende mate geconfronteerd met forensisch technisch bewijsmateriaal. Zo kan het Openbaar Ministerie stellen dat er diverse forensische sporen (bijvoorbeeld schotresten, DNA-sporen, vingerafdrukken, handschriften) zijn gevonden die aantonen dat verdachte wel de dader móét zijn. Echter, beschikt u over voldoende forensische kennis om de bewijswaarde van deze, veelal technische, onderzoeksresultaten te doorgronden en ter discussie te stellen?

Gedurende de cursus CSI en Telecom in strafzaken wordt u vanuit de invalshoek van de verdediging geïnformeerd over de interpretatie van forensisch bewijsmateriaal, alsmede over het aanvechten van deskundigenrapporten en het stellen van ter zake doende onderzoeksvragen. De doelstelling van de spreker, getuige-deskundige ing. J.R. ten Hove, is om u actuele forensische expertise aan te reiken die u direct kunt toepassing binnen uw strafrechtpraktijk.

In het tweede deel van de cursus zal getuige-deskundige ir. R. Pluijmers stil staan bij de bruikbaarheid en toepasbaarheid van telecomgegevens. Vandaag de dag zijn telecomgegevens namelijk niet meer weg te denken uit strafzaken. De heer Pluijmers legt de GSM techniek op een voor leken begrijpelijke manier uit. Alle termen die u tegenkomt in het strafdossier komen aan de orde. Ook aandacht voor de betrouwbaarheid van telecom als bewijsmateriaal en het gebruik van buitengewone opsporingsmiddelen zoals de imsi-catcher, de stealth-sms en spyware. 


Docenten / Sprekers
Ing. J.R. Ten Hove & Ir. R. Pluijmers

Opleidingspunten
4 Kosten
€ 295.00 excl. BTW voor wel NVSA / NVJSA leden
€ 245.00 excl. BTW voor niet NVSA / NVJSA leden

Toelichting


Locatie
Mercure Hotel Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau
Sumatralaan 45 - Mediapark, Media Gateway B
1217 GP Hilversum
Tel: 035 8200347
info@nfob.nl


Neem direct contact met ons op:

035 - 82 00 347